vad ingår i flyttstäd?

Detta ingår i flyttstädningen hos oss

flyttstädning badrum

 • Rengöring av kyl och frys (glöm inte att stänga av innan vi kommer)
 • Rengöring av spis och plåtar
 • Rengöring av diskmaskin
 • Rengöring av skåp, luckor och bänkytor.
 • Avtorkning av fläkten
 • Avtorkning av lampor

flyttstädning allmänt

 • Dammsugning och våtmoppning av golv
 • Rengöring av lister, karmar, kontakter etc.
 • Rengöring av garderober och andra möbler om de finns kvar

flyttstädning kök

 • Rengöring av toaletten, inuti, utanpå och runtomkring
 • Rengöring av tvättställ
 • Rengöring av dusch och badkar
 • Tömning av golvbrunnar
 • Kakelrengöring
 • Handfatsrengöring
 • Dammsugning och golvmoppning

Bokas extra

 • Städning av biutrymmen
 • Våttorkning av tak och väggar
 • Rengöring av balkong
 • Fönsterputsning

vad kostar flyttstädning?

Priset på en flyttstädning beror givetvis på hur stor bostaden är. För större bostäder blir det ofta billigare per kvadratmeter jämfört med en mindre lägenhet. Oavsett bostadstyp måste de största städinsatserna göras i kök och badrum, och i större bostäder finns ofta mer fria, lättstädade ytor.


Med rut-avdraget kan du dra av halva arbetskostnaden av en flyttstädning. Eftersom nästan hela kostnaden för en flyttstädning är arbetskostnad gör det att många kommer billigare undan än vad de tror. Dessutom kan flyttstädningen vara en bra investering om man ser till hur tidskrävande det är att genomföra en flyttstädning själv. För mer information läs vår artikel om rut-avdrag.


Faktiskt pris för flyttstädning

Även om priset kan variera något beroende på var du bor, hur bostaden ser ut och hur stökigt det faktiskt är kan vi ge vissa riktlinjer om priset för flyttstädningen.


Mindre bostäder: För små lägenheter, upp till 50 kvm, brukar priset hamna kring 1 500 - 2 000 kronor efter rut-avdrag. För något större lägenheter, omkring 75 kvm, brukar det kosta mellan 2 000 - 2 500 kronor.


Större bostäder: För större lägenheter och hus brukar vi ge pris per kvadratmeter. Att flyttstäda en bostad på mellan 100 och 150 kvm kan kosta någonstans mellan 25 och 30 kr/kvm, vilket skulle ge ett slutpris kring 3 500 kr för en bostad på 125 kvm.


Detta är generella riktlinjer och något att förhålla sig till när du tar in en offert från oss.


Ingår det några garantier?

Förutom bra priser erbjuder vi ”nöjd kund-garanti”, vilket gör att om det blir några nedslag på städningen åtgärdar vi det. Den gäller i 14 dagar efter utförd flyttstädning..


Vi erbjuder så klart en skriftlig garanti och besiktningsansvar så att du kan känna dig säker på att den överenskomna checklistan efterföljs samt kontrolleras genom en besiktning efter utfört arbete.


Övrigt om flyttstäd

Något man ofta glömmer i flyttstädningen är ytorna som ligger utanför själva bostaden. Innan nästa person flyttar in förväntas du att ha städat i trädgården – du behöver inte anlägga vackra rabatter, men det får å andra sidan inte ligga lövhögar på gräsmattan. Glöm heller inte garage, förråd och andra byggnader som också förväntas vara städade och rena.


Se till att även ta med dessa ytor i offertförslaget så att du får ett korrekt pris på alla delar av städningen. Städ- och förbrukningsartiklar ingår i priset.

checklistor

En flytt är rolig och spännande och kan gå otroligt smidigt till om du lägger ner lite tid på planeringen. Boka flyttstädning med oss och skriv ut vår praktiska checklista för flytt! Då kommer du inte glömma något viktigt. Det finns mängder av smarta tips för att en flytt ska gå så smidigt till som möjligt, det kan ofta handla om att göra olika saker i rätt ordning.

checklista flytt

Ordna flyttkartonger. Fråga runt bland närstående om de äger några flyttkartonger du kan få använda? Om detta inte går är det lätt och relativt billigt att införskaffa sig på lågpriskedjor såsom Rusta och IKEA.


Ordna tidningar och andra saker att använda för att skydda sköra saker i lådorna.


Se till att börja med packningen i god tid så att du kan koppla av och blicka framåt. När det är dags för att börja packa ner saker i flyttlådor är det smartast att ta det rum för rum. Det vill säga – det kan vara smart att packa ner saker efter rummen. Om du tar några böcker från sovrummet, tallrikar från köket och handdukar från badrummet i samma flyttkartong, kommer det bli väldigt jobbigt att packa upp. Allt handlar egentligen om att arbeta strukturerat. Se till att anteckna allt som du lägger i lådorna och markera sedan lådorna med innehållet. På detta sättet blir smidigare när du sedan ska packa upp allt igen.


Märk alla flyttlådor med den del av hemmet de ska till, till exempel ”Kök”.


Om din nya bostad är utrustad med hiss underlättar det mycket, annars är det bra att fråga vänner och familj om de kan assistera med att bära tunga ägodelar eller att hyra en trappklättrare för tunga lådor.


Avsluta abonnemang du inte längre behöver och teckna nya. Tänk på att behålla ditt elavtal innan flyttstädningen!


Ordna så att gas, vatten och elektricitet redan finns i ditt nya hem dagen ni flyttar dit.

Ska du flytta till en annan kommun kan det vara nödvändigt att kontakta den för att ordna sophämtning.


Se till att din post hamnar rätt, anmäld i förväg!


Hyr in en flyttfirma i god tid om du inte har tid eller ork att flytta själv.


Flyttstädningen – städa på egen hand eller anlita en yrkesmässig städfirma som utför arbetet åt dig. En rekommendation är ju givetvis att boka oss!


Genom att i lugn och ro checka av alla saker på denna lista vid flytt och addera annat viktigt som kommer på tankarna, minskar du risken för att saker glöms bort. Som tidigare nämnt, börja i god tid med det du själv kan fixa innan själva flyttdagen. Ifall du ska boka städfirma, flyttfirma, och flyttbil, är det bara bra att göra det ett tag i förväg.


Tips och råd är tagna från Flyttstädaren.se - Lär dig mer om hur en flyttstädning går till och om du tror att du har tid och ork att göra en riktigt bra städning. Orkar du inte? Boka då din flyttstädning i Göteborg med oss, smidigt enkelt och billigt!

Flyttstädning på egen hand

En flyttstädning är en jobbig uppgift som är mycket tids- och energikrävande. Men med assistans av vår guide för att städa själv kan du få schack på städningen och genom detta minnas alla nödvändiga moment. Det är alltid smart att tänka på det bra och dåliga med att göra jobbet själv. En flyttstädning är mycket större än en hemstädning, därför kan det underlätta att ta hjälp av oss. Våra professionella städare har både kunskap, erfarenhet och arbetar rutinmässigt för att du ska tjäna på att anlita oss.


Nedan har vi skapat en översiktlig lista över vad du själv måste göra om du väljer att ta itu med flyttstädningen på eget bevåg. Om du bokar flyttstädning av oss ingår fönsterputs som görs av en certifierad och professionell fönsterputsare.

Fönsterputsguide

Vi tar alltid in en professionell fönsterputsare i samband med flyttstädningen. Här hittar du en bra guide till fönsterputsning på egen hand om du vill spara några kronor under flyttstädningen.


Om du städar själv

Kolla på denna lista för flyttstädning. Ibland kan en flyttstädning vara ännu större, till exempel om du måste röksanera bostaden. Vid flera tillfällen ska även vitvaror flyttas så att dammsugning och avtorkning ska vara lätthanterligt under och bakom. Se bara till att golven inte skadas när dessa dras fram. För noggrann rengöring av din bostad är det viktigt att använda sig av bra verktyg och material. Var noga med att finna rätt kemikalier grundat på vad du ska rengöra till exempel för golv, kök, disk och ugn.

Städa alla rum, från golv till tak.


Rengör toalett, badkar, dusch och allt vad det inkluderar.


Rengör kylskåp, frys, diskbänk och ugn.


Städa biytor.

Nu bör du ha fått en god överblick över vad som ingår i en flyttstädning, vad som inte ingår och vad som är förväntat vid en flytt. Har du några frågor så hör gärna av dig! Om du inte vill boka flyttstädning i Göteborg med oss utan städa själv bör du känna till att kraven för flyttstädningen är mycket höga och leder tyvärr ofta till konflikter. Genom att anlita en professionell städfirma slipper du känna stress och oro för städningen. Medan du fokuserar på andra delar i flytten kan våra professionella städare ta hand om din gamla bostad och göra den fräsch och fin.